Det finns många som går runt och klagar men egentligen inte gör någonting åt saken. Det här måste få ett slut. Det är självklart inte alltid som man kan påverka saker och ting i världen, men i en

del fall går det faktiskt. Något som är viktigt att tänka på är att om man aldrig ens försöker så kommer det definitivt inte bli någon skillnad. Om man börjar i den änden att man åtminstone engagerar sig i någon fråga, eller kanske hjälper till när det är val, ja då är man ett steg närmare en lösning till problemen. Om alla väljer att faktiskt använda sin rösträtt så kanske det skulle sett annorlunda ut i Sverige idag, vem vet? Oavsett så är det här ett inlägg för dig som känner dig trött och less på att någon annan fattar besluten. Nu är det dags för dig också att stå upp och göra din röst hörd.

Finn din drivkraft

När man ska engagera sig i något så är det första man bör fråga sig “vad är det jag brinner för?”. Vi alla har olika preferenser och önskemål här i livet, och om man inte är säker på vad man själv vill så kanske man helt enkelt följer någon annans dröm i stället för att skapa och leva sin egen. Oavsett om det är svårt att få bolån eller barnens skolgång som gör att du får upp ögonen för politiken i dagens samhälle så kan du göra skillnad. Fundera på vad som är din drivkraft och vad du skulle vilja åstadkomma.

 

Engagera dig på lokal nivå

Det enklaste att börja med är att man helt enkelt engagerar sig i den kommunen som man bor i. Man kan kontakta det partiet som man vill gå med i, eller så kan man besöka dem alla om det är så att man inte vet vilket som tilltalar en mest. När man väl har gått med i ett parti så kan man avgöra hur mycket tid man vill lägga på att engagera sig. En del finner det så roligt och tillfredsställande att de ägnar all sin lediga tid åt lokalpolitiken. Och det här kanske leder till att man faktiskt blir invald i kommunen och därmed kan tjäna pengar på sitt engagemang.

Ta ditt engagemang till nästa nivå

 

När man sedan väl känner sig redo att ta det till nästa nivå så är d

et i princip som att klättra på karriärstegen i ett företag. Det kan ta tid att bygga upp förtroende bland sina väljare, men det är det värt om man vill jobba med politik på nationell och sedan kanske även internationell nivå. Börja i lagom skala och ta sedan ett litet steg i taget.